Logo
aranjament nunta

April 26th, 2018

Imaginea de ansamblu

Unii dintre voi ar putea spune: Ah, e simplu, vreau să fie într-un stil rustic, cu niște naproane / traverse din in pe masă, mușchi și eventual o felie de lemn.

Alții ar spune: Mda, mie mi-ar plăcea înalt, rotund sau sauvage / curgător. Cu flori albe. Și poate câteva flori în nuanțe pastelate, un pic de galben și cam atât.

Mbon, ar trebui, înainte să ne hotărâm ce stil de aranjament alegem, să discutăm câteva aspecte (folosesc persoana a doua, plural, pentru că, din punctul meu de vedere, este o alegere comună – între miri și designer-ul florist):

1. Cum va fi nunta. Presupunem că până să ajungeți la designer-ul florist, v-ați gândit deja la un concept, sau / și restaurantul a fost ales. Nunta poate fi elegantă, fairytale-like, sau dimpotrivă, ușor rustică, în aer liber sau de ce nu, boemă.

2. Cum arată restaurantul. Este înalt sau jos ? Sau cortul unde se va desfășura evenimentul ? Sau mesele din aer liber ?

3. Care sunt preferințele voastre. Aici mă refer la culori, stil, flori preferate, etc.

Locația (contează sau nu ?)

Contează, desigur! Nu vom alege cutii din lemn cu flori colorate și boeme într-un restaurant de 5 stele, de o eleganță maiestuoasă. Sau intr-un palat. Dar vom putea alege acest tip de aranjament într-o locație exterioară, cu gradină, un foișor și eventual copaci.

Dar în locațiile extrem de elegante ce alegem ? Ne ghidăm după mobilier, după culoarea pereților, după înălțimea sălii, însă în mod cert vom folosi niște vase sau suporți ceva mai eleganți.

Dimensiunea aranjamentelor

Ca idee generală, dacă o sală este înaltă, ne orientăm spre aranjamente pe un suport înalt. Mai nou, în funcție de sală, recomandăm alternarea aranjamentelor pe fiecare masă (unul înalt și unul jos) pentru a evita monotonia și aglomerarea. Asta în general, desigur, pentru că depinde de structura sălii, de preferințele voastre, etc. Iar dacă nunta are loc într-o sală cu un tavan mai jos, în marea majoritate a cazurilor, alegem un aranjament jos (fie că este vorba de câteva mini-aranjamente cu flori, sau ghivece cu flori primăvăratice, fie sticluțe cu flori, sau cupe cu aranjamente curgătoare).

Ce-ar mai fi de spus: majoritatea sălilor de evenimente au mese rotunde, însă sunt și locații care au mese dreptunghiulare, dispuse pe lung, una în prelungirea celeilalte sau cumva paralel.

Toate aceste detalii trebuie discutate cu designerul florist, pentru ca acesta să își poată face un plan, să își poată imagina cum poate să folosească spațiul la adevarata lui valoare. Pe lângă poze, designerul florist poate să decidă să viziteze locația pentru a înțelege despre ce este vorba. Unele mese din sălile de evenimente sunt mai mici și încap doar opt persoane la o masă, de exemplu. Iar designerul florist trebuie să știe despre ce dimensiuni este vorba ca să poată alege combinația ideală de aranjamente astfel încât acestea să nu fie nici prea mari (și să ocupe un spațiu prea voluminos pe masă), dar nici prea mici (și să se piardă pe masă).

Să le luăm pe rând puțin:

A. Mese rotunde – putem alege aranjamente înalte sau joase, ghivece cu flori, poate niște lumânări în niște suporți înalți, sau vestitele “Tea Candles” sau lumânări mici; contează, desigur dacă nunta este în aer liber sau într-un restaurant / conac, etc

B. Mese dreptunghiulare – se pot alege aranjamente joase, în șir, alternând cu lumânări subțiri în suporți, eventual cu ceva frunze / greenery; sau niște cutii din lemn

Bugetul

După ce am discutat aceste aspecte și avem o idee generală despre eveniment, ar trebui să discutăm și despre buget 🙂 Care este extrem de important. Ne putem gândi la nenumărate lucruri, la detalii care pot fi puse în toate colțurile grădinii, pe mese, atârnate de ramurile copacilor, pe scaunele mirilor, la intrare, ghirlande cu flori / frunze, etc. Însă, fiecare detaliu costă. Și este important să stabilim costurile de la început pentru fiecare detaliu pentru a nu exista ambiguități sau neînțelegeri. Și, desigur, totul în scris.

Ne place să ne jucăm cu detaliile, culorile, cu frunzele, ca totul să arate special și deosebit. Ne place să fim creative, să căutăm inspirație peste tot: în poze de pe Pinterest (cred ca mulți facem asta, nu-i așa ?), diverse site-uri care promovează Real-Weddings sau Photoshoots, alte nunți, etc.

Buchetul de mireasă

Dar buchetul de mireasă ? Cum îl alegem ?

1. Ce preferințe are mireasa (din punctul nostru de vedere este cel mai important – buchetul miresei ar trebui sa fie un accesoriu care să completeze imaginea de ansamblu a unei mirese)

2. Cum va fi rochia de mireasa (din nou, este destul de important cum va fi, influențează într-o oarecare măsură forma, amplitudinea, poate chiar și culoarea florilor din buchet)

Dar personalitatea și preferințele miresei contează cel mai mult 🙂

Final sau concluzia

Ne place să discutam cu mirii (deși, probabil în mare masură, miresele sunt cele mai interesate de aspectul florilor din buchet sau din sală), ne place să venim cu idei, astfel încât să ne auto-depașim. Și, desigur, ne plac provocările 🙂

Există discuții unde mirii vin deja cu ideile pregătite, vor ceva ce au văzut deja sau pur și simplu au ideile deja bine puse la punct, sau există miri care vor să li se propună idei pe baza unei teme sau a unui concept. Asta înseamnă că putem distinge două tipuri de evenimente: unele care se bazează pe execuție, iar altele care se bazează pe creativitatea floristului. Recunoaștem că ne place foarte mult să fim creativi și să venim noi cu multe dintre idei, însă ne dăm seama că există și mirese care știu deja foarte clar ce vor, ceea ce este perfect normal, rămânând să fie puse la punct detalii legate de planificare și execuție.

Share: